plaatjes

breakfree

Praktijk voor Integratieve Psychotherapie voor kind en jeugd

Integratieve Jongeren Therapie.

Wat is dat
Integratieve Jongeren Therapie, ook wel IJT genoemd, is er speciaal voor jongeren. Met jouw unieke verhaal ga je zelf aan de slag. Ondersteund door iemand die niet verteld hoe jij alles moet doen, maar die je begeleidt jouw eigen weg te ontdekken naar je eigen doel. Het doel van weer lekker in je vel kunnen zitten in de wereld waar jij in leeft.
Het woord Integratief betekend dat er niet een vaste manier is om jou je doel te laten bereiken, maar dat de therapeut je kan begeleiden op verschillende manieren. Er ontstaat een begeleiding die speciaal bij jou past. Zo krijgt ieder zijn eigen unieke therapie.

Wat doe je dan
Nou, we beginnen met weten waar je eindelijk last van hebt, en erachter komen wat je doel is. Daarna ga je stap voor stap werken naar je eigen doel. Afwisselend kan dat praten zijn, tekenen, bewegen, eigenlijk zo aan je doel werken die bij jou het beste past. Tijdens de sessie van een uur kun je daar over vertellen waar je het anders nooit van zín leven met anderen over durft te hebben. Dit kan omdat niemand verder deze informatie te horen krijgt, ook je ouders niet. En juist door deze veiligheid kun je eindelijk daar komen waar je anders nooit over durft te vertellen.

Waar kan ik mee komen
Je kunt met alles komen. Met dat wat er voor zorgt dat jij niet lekker in je vel zit, ongelukkig van wordt, verdrietig van bent, enorm boos van kan worden, met datgene waar jij zelf last van hebt en geen verandering in weet te bereiken. Gevoelens, emoties zijn hele belangrijke richting gevers van ons gedrag. Worden deze bijgestuurd, gehinderd of verstopt dan ontstaan er problemen. Deze problemen kunnen zich uiten in verdriet, boosheid, terugtrekken, jezelf pijn doen, agressie, jezelf kwijt zijn, het helemaal niet meer weten, het helemaal niet meer willen.
Een ieder is een prachtige mens, datgene wat we hebben meegemaakt en hoe we ermee om gaan kan ervoor zorgen dat we helemaal scheef komen te staan. IJT is er dan voor om jezelf weer te ontdekken en jezelf weer te worden. En dat is fantastisch.

Ben ik dan gek
Ja, maar dat ben ik ook. Nee, flauwekul. Natuurlijk niet, iedereen zit wel eens niet lekker in zijn vel. Sommige lopen hun hele leven buiten hun vel, en dat is heel jammer. Zeker jammer wanneer je er wat aan kan doen. Als je jezelf weer kan zijn, nou dan is dat toch het mooiste dat je jezelf kan geven. Je leert jezelf steeds beter kennen, je ziet steeds beter wat jij denkt voelt en ook wil doen. Je wordt helemaal jezelf.

Wie komt dat allemaal te weten
Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, niemand komt het te weten. Alleen de therapeut en jij. Je ouders, verzorgers, begeleiders krijgen alleen dat te horen wat jij belangrijk vindt dat zij dat ook weten. Datgene dat zij nodig hebben om jou te ondersteunen om weer lekker in je vel te komen te zitten.

Waar, hoe vaak, hoe lang, wanneer
De eerste sessies vinden eerst plaats een keer per week. Naargelang je steeds beter je eigen weg weet te vinden, vinden de sessies met grotere tussenpauzes plaats. Wanneer jij je doel hebt bereikt dan is het ook klaar. Jij bepaald dus.

Wat kost dat
Je ouders zijn verzekerd voor ziektekosten. Daarin valt een gedeelte of geheel de vergoeding voor IJT. Je ouders kunnen contact met me opnemen wanneer ze vragen hierover hebben.

Hoe kom ik daar
Mijn praktijk is in Bant. Onder de knop contact kun je een kaartje vinden. Via het openbaar vervoer, fiets en auto ben ik te bereiken.

Vragen
Wanneer je nog vragen hebt, kun je die natuurlijk stellen. Wanneer je interesse heeft kun je contact opnemen met jrkarssens@gmail.com

Aangesloten bij de Vereniging van Integraal Therapeuten