plaatjes

breakfree

Praktijk voor Integratieve Psychotherapie voor kind en jeugd

Wie is Jan Karssens ?
Nou, ik ben heel wat. Een gelukkige echtgenoot, een vader van drie dochters, gymleraar op een middelbare school. Wat ben ik nog meer. Nou hard werkend om zo veel mogelijk van de dag mezelf te zijn. Ik ben nieuwsgierig hoe het komt dat een cliŽnt zijn probleem heeft, en nog mooier, hoe die het gaat oplossen. Tja, ik dacht eerst ook dat ik als therapeut het moest oplossen. Maar nee, er zouden alleen maar copietjes van mij op straat komen, dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ik ben dus je luisteraar, je bevrager, je uitdager, je onbevooroordeelde toehoorder, je ondersteuner, je begeleider naar die stukken in je die negatieve invloed op je leven hebben. Ik ben diegene die je juist jezelf laat zijn, jezelf leert kennen, laat worden. En wie ben jij ?

Ik ben Jan Karssens, geboren in 1965. geÔnteresseerd in heel veel. Fotografie, skiŽn, kajakken, motorrijden, lekker sporten, plezier maken, liedjes fluiten. Ik sta positief in het leven, kijk breed de wereld in en respecteer ieder individu. Door mijn werk hoop ik dat mensen weer hun draad van het leven kunnen oppakken.

In 1988 ben ik afgestudeerd als docent Bewegings onderwijs. Door het mentorschap op de school waar ik werk, is mijn interesse gewekt in het begeleiden van kinderen die niet lekker in hun vel zitten of met een psychisch probleem zitten. Kinderen, jongeren en het gezin waarin ze leven begeleiden om weer bij zichzelf te laten komen is een grote drijfveer voor mij.

Ik heb mijn opleiding tot Integratief Kindertherapeut gevolgd aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie, in Amsterdam: NAVP, afgestudeerd in 2007. In 2008 ben ik afgestudeerd als Integratief Jongere Therapeut. De praktijk draait sinds 2003.

Ervaring op therapeutisch gebied:
Mensen van de leeftijd van 4 tot 43 jaar. Problemen van A tot Z. Het is de openheid die ik heb als therapeut, het centraal stellen van de cliŽnt, dat bijna elke cliŽnt zich kan aanmelden. Wanneer mensen een genetisch bepaald probleem hebben kan deze natuurlijk niet veranderd worden, wel de manier waarop je ermee in het leven staat. Hoe je ermee wilt omgaan.

In een intake gesprek bekijken we wat ik voor u kan betekenen. Wanneer u interesse heeft kunt u contact opnemen met jrkarssens@gmail.com

Aangesloten bij de Vereniging van Integraal Therapeuten